Vad är Moringa Oleifera?

Det må vara ett udda namn men det är ett så kallat Superfood som växer allt mer i popularitet i Sverige tack vare hur rik på vitaminer och nyttoämnen den är. Oftast finns Moringa Oleifera antingen på pulver eller i kapsel och kan köpas från MrHerb.se. Dem nyttoämnen som finns främst i Moringa trädet i stora mängder är A, C och E och det finns det även gott om kalcium, kalium och protein. Även Omega 3, 6 finns i växten tillsammans med 18 av 20 aminosyror. 

Moringa trädet och dess frön används inte enbart som Superfood dock då det även har andra nyttiga egenskaper som exempelvis förmågan att rena vatten och kan även används för att separera olika material, detta tack vare speciella protein i fröna. 

Kort sagt så förtjänar Moringa Oleifera​ sin klassifikation som Superfood och även Nationella institutet för hälsa har gett Moringa trädet utmärkelsen "Årets Planta" för dess positiva egenskaper och effekter den har på både människor och miljö. 

Moringa pulver och kapslar 

Hur du vill inta Moringa Oleifera är förstås upp till dig men som sagt så är det normalt sett genom piller eller pulver som man får i sig det. Ifall du väljer pulvret så kan du med fördel blanda det med fil eller i smoothies men du bör helst inte brygga te utav det på grund av att du förlorar en större mängd av alla nyttoämnena som finns i det när du kokar pulvret. 

Utöver det så är det egentligen ingen större skillnad mellan kapslar och pulver men ifall du inte gillar smaken så kan kapslarna vara att föredra.